I januar '10 drar vi til Vest-Etiopia for å jobbe hovedsaklig med landbruks-, miljø- og kvinneprosjekter. Vi reiser ut for Det Norske Misjonsselskap og skal jobbe for Mekane Yesus-kirken sin utviklingsorganisasjon (DASSC). Følg oss på bloggen vår!



mandag 15. februar 2010

Klare for ei ny veke

Så var det måndag att, og me er klare for ei ny veke på kontoret i Addis. Fram til huset vårt i Gimbi er klart, går det meste av tida med til å lesa prosjektdokument, fagartiklar, budsjett, rapportar, samt litt eigenstudie av Afaan Oromoo (språket me skal lære oss) innimellom. Mykje å setja seg inn i, så det meste vil me nok få innsikt i etterkvart som me kjem i gang med det meir praktiske arbeidet.

Største delen av arbeidet vårt her ute vil vera å fungere som bistandsrådgjevarar i eit Norad-finansiert utviklingsprogram, Western Ethiopia Integrated Environment and Food Security Development Program, dvs. ei samling av fire tidlegare landsbyutviklingsprosjekt som no er samla i eit stort, felles program. Viktige kompenentar i dette programmet er jordbruk, husdyr, vassforsyning, skogplanting, alternativ energi, jord- og skogvern, hushaldningsøkonomi o.l., og fokus på kvinner er eit gjennomgåande tema. Silje skal i tillegg jobbe direkte inn mot to prosjekt med tittelen Women Empowerment Project, og skal difor jobbe endå meir spesifikt med dette.

I helga har me vore i Awassa og besøkt gamle vener. Silje budde i Awassa og gjorde feltarbeidet sitt forrige gong me var her ute, så det var moro å sjå att både husverten hennar og andre kontaktar ved universitet. Me overnatta på ferieplassen til NLM, og fekk nok ein gong nyte synet og lyden av alle fuglar og dyr som er der ved Awassasjøen. Fantastisk! Me la turen innom ein mindre attraktiv nasjonalpark og eit par halvgode turistattraksjonar igår på veg heim, så då har me fått testa ut litt og gjort oss ein del erfaringar til me får besøk frå Norge!:-)

Ha ei god og velsigna veke, folkens!

Bilete til venstre er av Awassasjøen og til høgre ser de eksempel på Etiopisk tresking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar