I januar '10 drar vi til Vest-Etiopia for å jobbe hovedsaklig med landbruks-, miljø- og kvinneprosjekter. Vi reiser ut for Det Norske Misjonsselskap og skal jobbe for Mekane Yesus-kirken sin utviklingsorganisasjon (DASSC). Følg oss på bloggen vår!



søndag 7. februar 2010

Gimbi

På fredag kom vi tilbake fra Gimbi. Jeg, Aslak og Klaus-Christian (representanten vår) kjørte på onsdag de 430 kilometerne vestover fra Addis for å se på vår nye heim og arbeidsplass, og for å hilse på nye kollegaer. Det første som slo oss var at det var godt å komme ut av Addis. For min del er det dette jeg forbinder med Etiopia. Hjertet slår hardere ved synet av tukuler (runde jordhytter) og fjellandskap, røyken som siver ut av jordhyttene i morgentimene og de gode luktene av nybrent kaffi og mat som blir tilberedt på åpen ild.

Vi skal bo litt utenfor Gimbi, på området som synoden (=bispedømmet) har der. Vår nærmeste kollega, Dr. Tadelech, bor i nabohuset, og en del av de andre som er involvert i prosjektene bor også på samme område. Huset vårt var, som antatt, i en dårlig forfatning. Men renoveringsarbeidet var i gang, og så fort det blir vann og strøm i huset, tenker vi å flytte til Gimbi for å få litt fortgang i oppussingsarbeidet. Det beste med plassen, er nok hagen: Den har stort potensiale og det blir fint å ha den å holde på med! Tomta er omkransa av mango- og avocadotrær og jeg har tenkt til å være der og utkonkurrere apene, når sesongen er i gang!

Bildene viser en landsby på veien mellom Addis og Gimbi (ø.v.), veien til huset vårt (ø.h.), huset vårt (n.v.) og kontoret vårt (n.h).

10 kommentarer:

  1. Så flotte bilder! Høres fint ut å bo i nærheten av de dere skal jobbe sammen med! Og når dere får ordna og fiksa litt, blir det nok flott i huset også!

    SvarSlett
  2. Veldig fine bilder. Så spennende å se hvor dere skal holde til! Det kribler i reisefoten...:) knusklem

    SvarSlett
  3. Hallo! Spennende å sjå boligen dykkar. Eg er sikker på at dykk får det fint. Det som er bra med å ikkje ha all verden luksus er at ein sett så mykje større pris på det lille ekstra. Elles har vi topp vinter her i Norge. Stabilt kaldt og mykje snog!!! Nå fekk dykk vel litt heimlengsel? Kos dykk! Klem TINE- Siv

    SvarSlett
  4. Slipp meg ut slipp meg ut!!
    Det ser virkelig helt fantastisk ut! Rød jord og et hus med stort potensiale ;)
    Gleder meg til å følge med på fortsettelsen!

    SvarSlett
  5. ... det kribler og krabler i mig for at få lov til at tage ned til jer og hjælpe med at sætte huset i stand. .. men 430 km tak, for kaffe det er langt væk! Håber for jer at I bliver stillet en god bil til rådighed... for selvom det er rart (læs: dejligt) at komme væk fra Addis ... sån havde vi det også ... så er det også godt at kunne komme ind til civilisationen ind imellem...
    Knus

    SvarSlett
  6. Du verden hvor spennende det var å få det første inntrykket av Gimbi. Dette ser virkelig spennende ut! Vi tror dere vil trives her. Gleder oss med dere!

    SvarSlett
  7. dere er heldige og flotte. gleder meg til vi skal komme ned :)

    SvarSlett
  8. Dette var spennende å se og lese! Entusiasmen er tydelig å lese i teksten og det er flott. Dere er jo med i et organisert(?) samfunn med kolleger, veier etc i Gimbi - det virker ikke så "Anna i ødemarken" som vi kanskje trodde. Trillebåra ligger klar utenfor huset, så det er jo bare å sette i gang, Aslak ...
    Vi ønsker dere alt godt videre! GVD!

    SvarSlett
  9. Yes! I can smell the smoke and almost taste the coffee. It looks good. Hope you can beat the monkeys - Aslak. You cannot chase them away. They are 'monkeys' after all. You probably have to cover the mangos with a netting. Why not smear the avacados with curry paste - that'l teach 'em.
    We look forward to coming out!!!

    SvarSlett
  10. Å, så morro å lese alle kommentarene!:) Vi har ikke kommet inn på sida siden jeg skrev innlegget, så her var det mange hyggelige overraskelser!:) Takk for at dere følger med: På den måten føles det som vi har dere litt nærmere!

    Silje

    SvarSlett