I januar '10 drar vi til Vest-Etiopia for å jobbe hovedsaklig med landbruks-, miljø- og kvinneprosjekter. Vi reiser ut for Det Norske Misjonsselskap og skal jobbe for Mekane Yesus-kirken sin utviklingsorganisasjon (DASSC). Følg oss på bloggen vår!



onsdag 20. januar 2010

Oxford students


Tysdag 19. januar 2010 var dagen for å ta farvel med fedrelandet for denne gong. Etter ein lang dag med 120 kg bagasje i bil, buss, buss, fly og buss, var det ei sann glede å setja seg inn i den klassiske, britiske taxien i Oxford city og nyte synet av historiske bygningar som flimra forbi. Vel framme på Linton Lodge Hotel var det tid for å slengje seg på ryggen og la kroppen gå inn for landing medan Manchester City slo United på flatskjermen. Misjonærar har det godt! :-) Nokre få sms til familie og gjennomlesing av artiklar til neste dags kurs var det me rakk før Jon Blund kom og sa god natt.

Idag vakna me opp til britisk frukost og starten på eit tredagars kurs i "Gender analysis and planning", eit kurs med fokus på kjønn og likestilling i utviklingsarbeid. Ironisk nok var Aslak einaste hane i flokken av bistandsdamer frå heile verda, så det tyder på at likestilling fortsatt er aktuelt... :-) Dag 1 av kurset er over, og snart skal me treffe ein av Aslaks leikekameratar frå hans barndoms Kongo som han ikkje har sett på 22 år. På tide å pusse støv av swahili-levningane!

4 kommentarer:

  1. Kjempespennende å høre! Vi følger dere i tankene! Lykke til og klem fra M og EM i Bekkelaget

    SvarSlett
  2. Jeg følger med, og takk for melding på mobilen her om dagen! Godt å høre at dere er på vei og koser dere. Gleder meg til fortsettelsen! -Åsne

    SvarSlett
  3. Håper dere har fått senket skuldrene litt etter en hektisk innspurt før avreise. I morgen kveld er det ny, lang flytur, og da er det Etiopia neste! Spennende!! Heia dere! Mams og paps Nedenes

    SvarSlett
  4. Hei gode Silje og Aslak! Utrolig gøy å høre reiseplanene, det gleder oss stort. Kribler i bena her hjemme hehe.. Ser frem til å følge dere :) Vær velsignet og stå på!

    SvarSlett