I januar '10 drar vi til Vest-Etiopia for å jobbe hovedsaklig med landbruks-, miljø- og kvinneprosjekter. Vi reiser ut for Det Norske Misjonsselskap og skal jobbe for Mekane Yesus-kirken sin utviklingsorganisasjon (DASSC). Følg oss på bloggen vår!



søndag 24. januar 2010

Addis Abeba


Jeg er enig med Tarjei Vesaas i at ”sno og grånskog æ heimskleg”, men må innrømme at å våkne i perfekt Addis-klima og smaken av injera vekker noen av de samme følelsene. For det var faktisk noe heimskleg med å komme tilbake til Etiopia.


Mye er det samme, selv om forandringene er mer påtagelige her enn hjemme. For eksempel er det kommet ny asfalt på veien fra NMS-basen til byen, det er kommet plommer i butikkene her (så nå blir det plommesyltetøy i heimen) og den norske skolen i Addis er lagt ned.

For min del er det helt annerledes å komme hit denne gangen. Det å kunne reise sammen med Aslak og slippe å tusle rundt i Awassa alene daglig har mye å si. Det er utrolig fint å være to! I tillegg er det veldig annerledes å være tilknytta en organisasjon og være en naturlig del av et miljø. Jeg er stolt av arbeidet NMS gjør i Etiopia, og det er moro at prosjektene vi skal jobbe med får gode tilbakemeldinger når de blir evaluert.

Huset vårt i Gimbi er ikke klart enda, så vi blir her i Addis i noen uker. Det er en fin start, og gir muligheten til å bli kjent med kollegaer og arbeidet vi skal være med i før vi drar vestover.

Silje

Vi har ikke tatt noen bilder enda, så bildet av injera'en har jeg lånt fra nettsiden: delectable-victuals.blogspot.com

6 kommentarer:

  1. Lars Kåre har linket dere til oss. Vi følger dere videre.
    Var i Blånildalen (Sirba) 2000-01 og ser for oss EECMY Gimbi.
    Guds Velsignelse ønskes dere i alt
    Hilsen
    Norlys og Per Grimsby

    SvarSlett
  2. Visste ikke at dere skulle til Etiopia før jeg tilfeldigvis så det på facen.. Så spennende! Etiopia er et flott land. I går spiste jeg forresten ekte injera-wott..nam..:)

    Tanta og onkelen min, Berit og Mereth Ab, bor i Addis. Hun er i Norge denne uka, men hils hvis dere treffer de senere! Masse lykke til med arbeidet! Klem fra Miriam

    SvarSlett
  3. Godt å høre, Silje! Både at dere er framme i Addis og at du assosierer stedet med noe kjent. Vi tenker på dere hver dag! Dette er jo såå spennende ;) Glad i dere!!! Klem Maren J ;)

    SvarSlett
  4. Artig å følge med da! Dere e jammen tøffe!!

    SvarSlett
  5. Så fint å høre at det går bra med dere og at dere trives! Her går det mest i lange skiløyper. Ellen Marie har flest mil så langt. Tenker på dere.
    Hilsen Tante Mari

    SvarSlett
  6. Jeg vil også ha' injerra ... suk. Nyd det ;-)

    SvarSlett